21 setembre, 2018

BARCELONA, LA PRIMERA CIUTAT EN REBRE LA TORXA DELS JOCS SPECIAL OLYMPICS 2018

Recorregut de la torxa en un dels trams de les Rambles. 

El dijous 20 arribat per mar a la ciutat de Barcelona la torxa dels Special Olympics, que recorrerà diverses ciutats catalanes fins arribar el 4 d’octubre a Andorra la Vella, on se celebrarà l’acte d’inauguració dels Special Olympics i s’encendra el peveter.

Sor Lucia Caram, Doctor Prats i els Catarres son algunes de les personalitats que han participat, juntament amb els atletes amb discapacitat intel·lectual, en els diferents relleus de la torxa.

 20 de setembre de 2018 – Barcelona s’ha convertit en la primera ciutat en rebre la flama Olímpica en un acte inclòs en el programa de la Festa Major de la Mercè. A les 16.30h el veler Sail One, acompanyat d’altres embarcacions de la Federació Catalana de Vela, ha atracat al Port de Barcelona. Dos esportistes d’Special Olympics han desembarcat amb el candil que contenia la flama.

La torxa ha estat rebuda pel director del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Toni Reig, el President d’Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau, la presidenta d’Acell, Marina Gómez, el president de la Federació Catalana de Vela, Xavier Torres i pel president de l’UFEC, Gerard Esteva. També ha comptat amb la presència de la cònsol major del Comú d’Andorra la Vella, Conxita Marsol i l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla.

A les 16.50h ha començat el recorregut de la torxa pels carrers de Barcelona. Cada relleu ha estat protagonitzat per un convidat especial que ha acompanyatels atletes que participaran als Jocs. Han estat: Sandra Azón (medallista de vela dels Jocs d’Atenes), Joan Herp (olímpic de vela de Rio 2016), Toni Reig, Gerard Esteva, Sor Lucia Caram, Rodrigo de la Fuente, Núria Casas, David Clupés, Nando Jubany, Javi Puado, Albert Hermoso (genet olímpic), Marc Martínez, Catarres, Pere Arquillué, Cristina Brondo, Toni Sevilla, Pitu Abril, Doctor Prats i Sergi Bruguera.

El relleu ha culminat amb una gran festa a la Plaça Sant Jaume, on s’ha encès el pebeter. A més a més, s’ha presentat una de les sorpreses d’aquesta edició dels Jocs: la nova mascota d’Special Olympics: la Bruna. Una mascota nascuda a Barcelona amb un nom inspirat en la raça autòctona de vaques dels Pirineus.

A partir de l’acte d’avui comença el recorregut de la torxa per diferents ciutats del territori: Badalona (23 set.), Calella (24 set.), Mataró (24 set.), Lloret de Mar (25 set.), Girona (26 set.), Figueres (27 set.), Granollers (28 set.), Sant Just Desvern (29 set.), Igualada (29 set.), Tarragona (30 set.), Reus (30 set.), Lleida (2 oct.), fins arribar el 3 d’octubre a la Seu d’Urgell i el 4 a Andorra la Vella, on se celebrarà l’acte inaugural dels Jocs Special Olympics 2018.

Els Special Olympics són un dels esdeveniments esportius més importants per a les persones amb discapacitat intel·lectual. Se celebra un cop cada 4 anys, des de l’any 1988, i s’han celebrat periòdicament en terres catalanes.

Aquesta és l’11a edició, que es disputarà a Andorra i la Seu d’Urgell del 4 al 7 d’octubre sota el lema “El millor és qui ho intenta”. Hi participen 1.500 esportistes de tot el món. Fins al moment, ja són 13 els països que han confirmat la seva assistència, entre els quals hi ha Bèlgica, Índia, Dinamarca, Finlàndia, Portugal i Alemanya.

Més imatges de l’arribada de la Torxa a Barcelona!

Facebook
Twitter
LinkedIn